22.3 C
Kuršumlija
Monday, May 27, 2024
Naslovna Kuršumlija Ana Brnabić u Đavoljoj varoši: Povezivanje Topličkog i Jablaničkog okruga veliki turistički...

Ana Brnabić u Đavoljoj varoši: Povezivanje Topličkog i Jablaničkog okruga veliki turistički potencijal

0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je sinoć spomenik prirode Đavolju varoš i tom prilikom istakla da je tokom svake posete Kuršumliji fascinirana prirodnim lepotama ovog dela Srbije, i poručila da je zadatak Vlade da to promoviše na pravi način.

Ovde postoje tri prelepe banje – Lukovska, Kraljevska i Prolom banja. Tu je i Đavolja varoš, koja od sada pruža mogućnost posetiocima da je obiđu i noću, što stvara potpuno drugačiji doživljaj, istakla je premijerka.

Ona je iskazala zahvalnost i kompaniji „Planinka“, koja je kao domaći investitor, kako je ocenila, motor razvoja opštine Kuršumlija.

Bavimo se potpunim iskorišćavanjem turističkih potencijala, ne samo Topličkog, već i Jablaničkog okruga. Shvatili smo pre dve godine da ćemo, ako investiramo milijardu i osam stotina miliona dinara u rekonstrukciju puta preko Radan planine, moći na najbolji način da povežemo ta dva okruga, ukazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, dobićemo jednu turističku regiju, koja je po svojoj ponudi jedinstvena u svetu.

Već pomenute tri banje povezujemo sa Sijarinskom banjom u Medveđi, povezujemo Đavolju varoš sa lokalitetom Caričin grad u Lebanu i onda možemo čitavom svetu da ponudimo jednu turističku rutu, prepunu prirodnih lepota, termalnih izvora i istorijskih lokaliteta, objasnila je premijerka.

Brnabić je istakla da očekuje neuporedivo veći broj turista u ova dva okruga kada planirani radovi budu završeni, i saopštila da je u prvih sedam meseci ove godine broj dolazaka stranih turista u Kuršumliju već dvostruko povećan u odnosu na isti period prošle godine.

Završeno je uređenje rasvete i ozvučenja, kao i uređenje vidikovca i stepeništa u prostoru ovog spomenika prirode, a u planu je i izgradnja vizitorskog centra Đavolja varoš.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime