Arsović i Popović isključeni iz DS-a

3

Demokratska stranka Prokuplje danas je održala konferenciju za novinare na kojoj je saopšteno da su iz stranke isključena dva člana – Milan Arsović i Biljana Popović.

Naime, o isključenju nekadašnjih funkcionera odlučeno je na sednici OO Demokratske stranke Prokuplje, održanoj 26. maja 2015. godine. Kao razlog ove odluke navodi se nepoštovanje stranačke discipline, kršenje statuta DS, kao i nanošenje štete ugledu DS-a.

Podsetimo, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta Milan Arsović i Biljana Popović istupili su iz odborničke grupe DS i formirali novu odborničku grupaciju – Socijalna pravda.

– Oni već duže vreme rade protiv interesa stranke, a zarad lične promocije i koristi, nastupajući pre svega sa mesta odbornika u Skupštini opštine Prokuplje. Demokratska stranka ovaj potez tumači kao sinhronizovanu aktivnost sa predsednikom SNS u Prokuplju Darkom Laketićem, a sve to u pokušaju da se DS oslabi pred predstojeće izbore, rekao je predsednik Demokratske stranke Slaviša Momčilović.

Ne podržavajući politiku loklanog parlamenta, DS je na istoj sednici usvojio i lokalni stranački program “Za bolje Prokuplje”.
– Ovaj program se isključivo bavi lokalnim problemima. U Programu se ne pominju visoka politika, svetske teme, globalna kriza, već rešenja za naše lokalne probleme, koja isključivo od nas zavise, da bi nama koji živimo u Prokuplju bilo bolje, rekao je potpredsednik DS Goran Zlatković.

Program od 11 tačaka koje se odnose na 11 oblasti delovanja.

Upravo oko ovog programa Demokratska stranka želi da okupi buduće partnere u koaliciji koja će se na predstojećim izborima boriti za vlast protiv Srpske napredne stranke.

– Mi smo otvoreni za saradnju sa svim opozicionim strankama, sa svim grupama, osim sa Srpskom naprednom strankom. Ne planiramo da budemo deo vlasti do sledećih izbora, niti da ulazimo u koaliciju sa SNS, rekao je Momčilović.

Takođe je najavljen organizovan odlazak na miting u Kragujevcu, koji će se održati 30. maja u 19h pod nazivom “Osvetlimo Kragujevac”. Iz Demokratske stranke pozivaju sve članove i simpatizere stranke da krenu na miting. Prevoz je obezbeđen.

3 KOMENTARA

  1. Oni nude program za bolje Prokuplje? Ma dajte ljudi, još će početi da nas ubedjuju da postoji Deda Mraz. Uostalom, ovi da kažu da je mleko belo, ja im više ništa ne verujem. Niste resili prepirke i raskole u stranci a krenuli ste sa programom, sve je to Dinjina skola

  2. Ocigledno su nezadovoljni Slepijem i Dinjom odlucili da oforme svoj odbornicki klub, ali kako ispade da je SNS kriv zbog toga? U panici od potpunog nestanka izgleda da vise ne znate ni sta objavljujete…

  3. Не тако мали број мојих другова су за време ваше владавине били неколико година на бироу,и били принуђени да промене град,земљу у потрази за послом.Нема те ви више шта да понудите Прокупљу ,никако боље од оног што сте већ показали Већ само како не треба да се води политика у једном граду.Хајде свалите сву кривицу на одлазеће чланове,као они су криви за пад рејтинга,..мада Арса и није био неки светац,знао је тај да се наједе масних колача.А тек Шлепи тај већ није имао меру…те сте управу да је СНС недовољно ефикасан у борби против корупције ,требало је све њих похапсити.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime