Asfaltira se i Partizanska ulica

0

Sredstvima Opština Prokuplje počela je kompletna rekonstrukcija ulice Partizanske, koja obuhvata izgradnju nove vodovodne mreže, uređenje trotoara i ivičnjaka, kao i asfaltiranje ulice. Zbog blizine Bolnice, Carinske ispostave, brojnih preduzeća koja se nalaze u ovom delu grada, značaj uređenja infrastrukture ovog dela grada je višestruki.

Ova ulica predstavlja jednu od najfrekfrentnijih u gradu, pa je njeno kompletno uređenje bilo jedno od osnovnih prioriteta lokalne samouprave, a tome je doprinela i incijativa građana iz svih delova grada, jer je ona jedna od dve pristupnih saobraćajnica, koje vode do prokupačke bolnice.

Za novu vodovodnu liniju Opština Prokuplje obezbedila je četiri miliona dinara, dok je za radove na asfaltiranju ove deonice opredeljeno oko 11 miliona dinara. Radovi na izgradnji nove vodovodne linije u dužini od 468 metara odvijaju se planiranom dinamikom . Prema rečima nadležnih u JKP „Hameum“, ekipe ovog preduzeća danas završavaju iskop kanala, a već sutra počeće radovi na montaži i ugradnji cevi prečnika 225mm. Zamena starih azbestnih cevi, novim polietilenskim cevima omogućiće veći protok vode i bolje vodosnabdevanje ovog velikog prokupačkog naselja.

Kako najavljuju izvođači radova, početkom naredne nedelje očekuje se završetak radova na rekonstrukciji vodovoda, nakon kojih će uslediti radovi na asfaltiranju ovog dela Partizanske ulice. U okviru rekonstrukcije puta koji vodi od Železničkog mosta do gradske Bolnice, biće izgrađen novi kolovoz, trotoari i ivičnjaci u dužini od 504 metara.

Pre dve godine ovde je izgrađena nova pumpna stanica i od tada gornji deo ovog naselja nema problema sa vodosnabdevanjem. Izgradnjom nove vodovodne linije iste uslove kada je snabdevenost vode u pitanju, sada će imati svi stanovnici ovog naselja, ističu u Opštini Prokuplje.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here