Asfaltira se ulica u Gornjoj Stražavi

1

Tokom aprilskih dana radovi na putnoj mreži na teritoriji prokupačke opštine su u punom jeku, izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović tokom obilaska asfaltiranja ulice Drvenci u Gornjoj Stražavi.

Za asfaltiranje ove ulice, u dužini od 500 metara, iz opštinskog budžeta izdvojeno je četiri miliona dinara.

– Na zahtev meštana sela krenulo se sa asfaltiranjem ulice. Godinama su stanovnici ovog seoskog naselja tokom zimskih meseci i kišnog perioda imali problema prilikom odlaska u grad ili u svoje voćnjake i njive. Nadam se da su svi oni sada rešeni nakon ovih radova, izjavio je Simonović i dodao da je za prolećne radove na putnoj mreži iz budžeta izdvojeno 21 milion dinara.

Prema njegovim rečima svi građani Prokuplja mogli su se uveriti da se radovi na putnoj mreži izvode, ne samo u centru opštine, nego i u seoskim sredinama.

-Jedan od primarnih ciljeva rukovodstva lokalne samouprave je poboljšanje puteva na celoj teritoriji. Na taj način želimo da zaustavimo migraciju stanovništva i stvorimo uslove za bolji i kvalitetniji život meštana u seoskim sredinama.

U selima Donja i Gornja Stražava živi oko 2000 stanovnika.

Obilazeći radove član Opštinskog veća Opštine Prokuplje Filip Jovanović je istakao da su ove godine za infrastrukturu u budžetu planirana sredstva u iznosu od oko 80 miliona dinara.

– Nakon završetka radova na vodovodnoj mreži kreću i radovi na asfaltiranju Partizanske ulice. Vrednost ovih radova iznosi 15 miliona dinara. Iz budžeta Opštine biće izdvojeno i osam miliona dinara za radove u Pojatskoj ulici, rekao je Jovanović i dodao da u najskorije vreme kreće i uređenje puteva u Gornjoj Trnavi, Bobinom Potoku i Ćukovcu.

On je naglasio da su za krpljenje udarnih rupa planirana sredstva u iznosu od osam miliona dinara.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime