Avi Nardi u Kruševcu: Sprečiti teroriste da šire strah u svetu

0

Major u rezervi Izraelske specijalne jedicice JAMAM Avi Nardi danas je Kruševljanima prezentovao borilačke veštine u sukobu s teroristima. On je nakon pokaznih vežbi u okviru Festivala borilačkih veština u kruševačkom Sportskom centru održao i seminar o terorizmu u svetu i borilačkim veštinama u bliskom sukobu u samoodbrani od napadača.

Tvorac Kapap-a Izraelske borilačke veštine, koja je specfična po tome što je isključivo vezana za Izraelske specijalne jedinice i kombinuje elemente brzine, koordinacije, strategije, snage i fleksibilnosti, kazao je da se za ovu jedinicu godišnje prijavi preko 12 hiljada lica, a da samo 10 prođe obuku.

Kapap je, inače, Vrlo efikasan u primeni kako u stojećem položaju, tako i u parteru. Sastavni je deo obuke za vojne i policijske jedinice, ali i za civilni sektor, a pored tehnika praznim rukama predstavlja i obuku odbrane od naoružanih napadača hladnim i vatrenim oružjem.

Po rečima majora Nardija, osim Kruševca, on ima odličnu saradnju i sa klubovima iz Beograda i Požarevca.

Povodom aktuelne situacije vezane za terorizam u svetu on je poručio da je osnovni cilj svih terorističkih grupa širenje straha, čemu se građanstvo mora odupreti.

– Ovih dana izraelska specijalna jedinica Jamam ima dosta posla, juri najtraženije teroriste u Izraelu koji su među najtraženijima u svetu. Meni je bila čast da budem trener borilačkih veština i samoodbrane u toj jedinici i da budem jedan od operativaca u jednom od obaveštajnih delova jedinice. Meni je velika čast što radim taj posao, jer da ne radimo taj posao sve bi izledalo dosta ružnije nego što je danas, poručio je Avi Nadri, koji svaži za jednog od najvećih svetskih specijalaca u borbi protiv terorista.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime