Basta poručio: Nije politika “Vučiću, odlazi”, politika je vizija evropske tranzicije za budućnost Srbije!

0

Bivši ministar privrede Rade Basta osvrnuo se na floskule koje se svakodnevno čuju u javnom diskursu, a koje građanima isporučuju, kako je naveo, mnogi predstavnici opozicije, ali i vlasti.

“Ne može politika u Srbiji da se svodi na parole “Vučiću, odlazi”, a isto tako ne može svaka rečenica da bude skrivanje iza imena predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer građanima treba ponuditi konkretna rešenja i argumente u korist njihovog boljeg života” – naglasio je Basta.

“Primetno je da se i jedni i drugi, i predstavnici opozicije i predstavnici vlasti, kriju iza imena predsednika Aleksandra Vučića, svako iz svog ugla, a građani od njih traže da ponude svoje konkretne političke programe i jasan plan u kom pravcu Srbija dalje ide. Politika je vizija za budućnost, bavljenje politikom zahteva mudrost i zato građanima nije potrebno jeftino prepucavanje i besmisleno nadigravanje ko je glasniji” – ocenio je Basta i naglasio:

“Kosovo, sankcije, borba protiv kriminala i korupcije, reforme, odnos prema EU i NATO, to su teme na koje treba ponuditi jasan program. Građani se plaše uvođenja viza, zatvaranja vazdušnog saobraćaja, ukidanja platnog prometa, nestašice goriva, redova za hleb i bombardovanja. Na političarima je da sačuvaju državu od ovakvih sumornih scenarija. Ovo su problemi koji čekaju sve nas koji se bavimo politikom, a ne fotelje, i za sve što sam naveo ne trebaju izbori. Rešenje je moguće samo ako svi sednemo za sto i dogovorimo se oko najvažnijih nacionalnih interesa. Neki minimum zajedništva je neophodan u izazovnim vremenima koja su pred nama”, kazao je Basta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime