Bend ZAA večeras u svom rodnom gradu

0

Posle dužeg vremenba Bend ZAA nastupiće danas u svom rodnom gradu Kruševcu. Koncert povodom proslave 150 godina Kruševačke gimnazije na platou ispred Kulturnog centra, počinje u 21 čas.

Ivan Đokić, gitarista benda ZAA je izjavio da im je ovaj koncert veoma poseban i važan.

– U poslednjih par godina nismo imali puno prilika da sviramo u Kruševcu i da na pravi način predstavimo ono što bend trenutno radi. Zato nam je ovaj koncert veoma važan i neizmerno mu se radujemo, jer je svirati u svom gradu poseban osećaj, neuporediv sa doživljajem bilo kog drugog nastupa. Raduje nas i to što smo poziv dobili na inicijativu mladih ljudi, članova učeničkog parlamenta a povod je zaista poseban. Veliki jubilej, 150 godina škole koju smo pohađali i koja bez sumnje predstavlja rasadnik pametnih i nadarenih ljudi, izjavio je Đokić i pozvao sve sugrađane da večeras od 21 čas dođu na plato ispred Kulturnog centra, na dva sata plesa i dobre zabave.

Bend ZAA je osnovan u februaru 2008. godine u Kruševcu. Iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Kritika ga ocenjuje kao svojevrsnu koncertnu atrakciju, a prepoznatljivi su po originalnim i energičnim nastupima, koje odlikuju upečatljivi plesni ritmovi u kombinaciji sa znalačkim improvizacijama. Njihov autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima.

ZAA je početkom proleća nastavio regionalnu turneju nastupima u Skoplju, Sarajevu i Beogradu, kojom promoviše aktuelni album “What About“, a tokom leta ih očekuju nastupi na festivalima poput D festivala u Dorjanu (Makedonija), Park festa u Užicu, Love festa u Vrnjačkoj Banji, Evergreen festa u Čitluku (BiH), kao i mini-turneja po Sloveniji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime