Besplatni lekovi za prokupačke penzionere

0

Nastojeći da se pomogne ponzionerima sa niskim primanjima, Udruženje penzionera Prokuplje tokom narednih dana besplatno će deliti lekove. Reč je o lekovima koji se u apotekama mogu kupiti bez recepta.

Sredstva za nabavku lekova u ukupnom iznosu od 60 hiljada dinara obezbedio je Republički fond za penzijsko- invalidsko osiguranje Republike Srbije.

– Lek „Febricet“ za ublažavanje bolova i skidanje temperature deliće se po gradskim i seoskim mesnim odborima. U svakoj kutiji nalaziće se uputstvo za upotrebu leka, izjavio je predsednik prokupačkog udruženja Milovan Vučićević dodavši da od 8.300 članova ove organizacije, više od 25 odsto imaju penzije do 15.000 dinara.

Prema njegovim rečima, tokom prošle godine Udruženje je besplatno podelilo 2.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a mnogim penzionerima omogućena je kupovina suvomesnatih proizvoda, ogrevnog drveta i uglja po nižim cenama i na odloženo plaćanje.

– Udruženje je tokom decembra prošle godine članovima ukupno pozajmilo nešto više od milion dinara za kupovinu uglja i ogrevnog drveta, izjavio je Vučićević i istakao da je najugroženijim penzionerima za kupovinu drva omogućena pozajmica u iznosu od po 15.000, a za nabavku uglja po 20.000 dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime