Besplatni pregledi u Prokuplju

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Besplatnim preventivnim pregledima za građane, koji su zakazani za nedelju 22.april, u Prokuplju će biti nastavljena velika akcija koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Srbije.

U osmoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, građani Prokuplja, ali i sa cele teritorije Topličkog okrugasa cele teritorije, moći će da provere svoje zdravstveno stanje. Ovoga puta radiće se kardiološki pregledi sa TA analizama, oftalmološki pregledi, analizahormona štitaste žlezde, kao i tumor markeri testisa.

Nadležni u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ pozivaju građane da iskoriste pogodnosti koje im je obezbedilo Ministarstvo zdravlja i provere svoje zdravlje potpuno besplatno, bez zdravstvene knjižice i uputa.

Koliko su građani Prokuplja i Toplice zainteresovani za svoje zdravlje govori podatak da je od početka ove akcije u prokupačkoj bolnici pregledano 12 000 pacijenata, od kojih je 3 000 poslato na dalje ispitivanje. To pokazuje i veliki značaj ovakvih akcija, jer je prevencija i rana dijagnostika osnova za očuvanje zdravlja i lečenje eventualnih oboljenja.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here