Bespovratna sredstva za kuršumlijske poljoprivrednike

0

Fondacija Ana i Vlade Divac i opština Kuršumlija potpisali su Ugovor o saradnji na projektu Divac poljoprivredni fondovi u okviru koga će zajednički obezbediti i donirati bespovratna sredstva za započinjanje ili razvoj poljoprivrede za najmanje 10 poljoprivrednika na teritoriji ove opštine.

I opština i Fondacija opredelile su po milion dinara za dodelu sredstava u prosečnom iznosu do 180.000 dinara po korisniku za nabavku opreme, sadnica, stoke ili poljoprivredne mehanizacije.

Imajući u vidu veliku nezaposlenost u Srbiji i činjenicu da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija je u protekloj 2015. godini, u okviru projekta Divac omladinski fondovi podržala 208 mladih poljoprivrednika da započnu ili razviju sopstveni posao u poljoprivredi.

Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova u Srbiji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime