Bivši ministar privrede Rade Basta izlazi na izbore kao Jugosloven

0

Na predstojećim izborima 17. decembra bivši ministar privrede Rade Basta izlazi kao Jugosloven, sa jasnim planom i programom „Evropski put SAD I ODMAH“, saznaje Danas.

Da se izjašnjava kao Jugosloven, Basta je dao izjavu u nadležnoj gradskoj upravi i time se svrstao među više od 27.000 građana Srbije koji su se na prošlom popisu izjasnili kao Jugosloveni.

„Bivši ministar Rade Basta se javno izjašnjava kao Jugosloven već dugi niz godina jer smatra da je ova ideja bliska evropskim vrednostima zajedništva, poštovanja građana i njihovih prava, kao i dostojanstva svakog pojedinca. Nije u pitanju nostalgija, u pitanju je želja da se prevaziđu međuetnički sukobi koji evidentno postoje u regionu Zapadnog Balkana i da se sve države okrenu zajedničkoj perspektivi ulaska u Evropsku uniju. Njegovo mišljenje je da se jedino tako može garantovati mir za ovaj region“, poručuju sagovornici Danasa upućeni u detalje.

Za Bastu, dodaju oni, oduvek je bilo bitno poštovanje nacionalnih manjina, a deo njegovog političkog programa je nedvosmisleno prihvatanje različitosti, smanjenje govora mržnje i smislenije i sveobuhvatnije integracije.

„Prema njegovom mišljenju, bez obzira na sve kritike jugoslovenskog sistema, to je bila multietnička država koja je baštinila vrednosti kakve danas predstavlja Evropska unija. Zato mu je politički prioritet što brži ulazak Srbije, kao i komšijskih zemalja, u EU jer je to za njega jedini put društvenog, ekonomskog i političkog napretka „, ističu sagovornici Danasa.

Izvor: Danas

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime