Apoteka sa najmlađima: Čiste ruke – pola zdravlja!

0
apoteka

Prateći slogan „Faramceut – moj junak u belom“, farmaceuti Apoteke Prokuplje posetili su Predškolsku ustanovu „Radost“ u Blacu. Ova poseta je bila prilika da se najmlađim Topličanima uruče pokloni koje je Apoteka pripremila povodom svog jubileja – 70 godina rada i postojanja.

Farmaceutkinja Ivana Janićijević i farmaceutski tehničar Ana Savić došle su u blački vrtić sa poklonima, ali i korisnim savetima, pre svega o značaju lične higijene.

– Pripremili smo predavanje „Čiste ruke – pola zdravlja“ i moram da kažem da smo imali pažljive slušaoce. Bili su strpljivi da čuju kako se pravilno koristi sapun, kako se peru ruke, a na kraju su nas i obradovali recitacijom „Pre i posle jela treba ruke prati“. – rekla je farmaceutkinja Ivana Janićijević.

Da se Apoteka posebno zalaže za najmlađe u našoj zajednici potvrdila je pomoćnica direktora Ana Radojević.

– Apoteka Prokuplje ove godine obeležava jubilej – 70 godina uspešnog rada i postojanja. Svih ovih godina, misija Apoteke je da se približi pacijentima i pruži im svakog trenutka stručnu pomoć i podršku. Prednost u brizi uvek dajemo najmlađima i najstarijima u našoj zajednici. Zbog toga u mesecu jubileja posebno želimo da se posvetimo deci. Pored lepih reči i bojanki koje smo pripremili za sve predškolce u Toplici, raspisali smo i likovni konkurs „Farmaceut – moj junak u belom“. Naša želja je bila da kod najmlađih podstaknemo maštu, ali i da već u ovom uzrastu prepoznaju u nama svoje prijatelje. – rekla je Ana Radojević.

Nagrađeni najbolji na konkursu

Na likovnom konkursu u Blacu najbolje su na temu odgovorile Dunja Dujović (I mesto), Jasna Ilić (II mesto) i Petra Radosavljević (III mesto). Apoteka ih je nagradila prigodnim poklonima, a uručenju nagrada prisustvovala je direktorka vrtića Dragana Stošović i zamenica predsednika opštine Blace Suzana Veljović.

– U našoj ustanovi „Radost“ uvek podržavamo svaki vid edukacije dece. Ovog puta smo želeli da ih upoznamo sa poslom farmaceuta, i to tako da znaju da nisu lekovi nešto što je loše, već da mogu da im pomognu da ozdrave kada su bolesni. Ovaj susret je bio lepa prilika da se deca uvere da su farmaceuti zaista heroji u belom. – rekla je zamenica predsednika opštine Blace Suzana Veljović.

U mesecu svog jubileja Apoteka Prokuplje posetila je sve predškolske ustanove u Toplici. Pored poklona, svaka poseta je bila prilika da se najmlađi poduče nekoj lekciji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime