Bolnica dobila dva nova aparata za hemodijalizu

0

U sklopu dugogodišnje uspešne saradnje sa firmom ,,Fresenius Medical Care” Opšta bolnica ,,Dr Aleksa Savić” u Prokuplju dobila je dva nova, savremena aparata za hemodijalizu najnovije generacije.

Ovom donacijom će biti poboljšan kvalitet HD tretmana i a klinički je dokazano duže preživljavanje i smanjenje stope smrtnosti pacijenata koji se dijaliziraju na HDF aparatima. U toku svakog tretmana pacijenta proverava se uspešnost dijaliznog tretmana.

U Odseku nefrologije i hemodijalize internog odeljenja Opšte bolnice ,,Dr Aleksa Savić” u Prokuplju trenutno se tretmanu hemodijalize podvrgavaju 43 pacijenta koji su na hroničnom programu hemodijalize usled terminalne faze bubrežne slabosti. Šest pacijenata se dijalizira peritonealnom dijalizom (CPAD tretman) koja se obavlja u kućnim uslovima. HD tretmani se obavljaju u dve sale za HD tretmane na ukupno, do sada, 20 aparata.

Novi aparati doprineće kvalitetu nege i lečenja, a uz to će i veći broj pacijenata moći će da koristi HDF tretman kao vid najsavremenije i najkvalitetnije hemodijalizne procedure.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime