Bolnica u Prokuplju dobila savremeni rengen aparat

1

Zahvaljujući donaciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge“UNOPS“ i razvojnog programa Evropski PROGRES, Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju obezbedila je nabavku novog rendgen aparata, čija je vrednost 11.444.001,35 dinara.

Savremenim rendgen aparatom marke CHIMADZU zamenjen je stari aparat koji zbog dotrajalosti često nije bio u upotrebi. Novi aparat omogućuje pouzdaniju i bržu dijagnostiku, veću bezbednost pacijenata i lakši rad radiologa, a služiće za snimanje različitih struktura kostiju, mekih tkiva, krvnih sudova i implantanata.

– Znatno ćemo unaprediti kvalitet zdravstvene zaštite građana Topličkog okruga, jer će i liste čekanja biti manje, a radiološka dijagnostička procedura bezbednija za pacijente.Novim aparatom je i ekspozicija rendgen zracima manja, dijagnostika pouzdanija, što je najvažniji krajnji rezultat, rekao je načelnik radiologije dr Ivica Dinić.

Prema njegovim rečima, upotrebom novog aparata daleko je veća i ekološka bezbednost jerse više neće koristiti filmovi i hemikalije, već će se rendgen snimak prenositi u digitalnom formatu kod radiologa, koji će dalje odlučivati o dijagnostičkoj proceduri.

Odeljenje radiologije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, pored novog rendgen aparata, poseduje i dva ultrazvučna aparata i skener novije generacije. Nabavka novih, savremenih aparata u prokupačkoj bolnici od izuzetnog je značaja za građane Toplice, jer obezbeđuju brzu i kvalitetnu dijagnostiku, što je i najvažnije u lečenju pacijenata.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime