Ljubav je kada ti petogodišnji sestrić kaže kako ima simpatiju i kako se ponekad drže za ruke kada idu za užinu.

Ljubav je kada ti kaže da ti je doneo čokoladu i da si ti devojčica i da treba da dobijaš čokolade. Ljubav je kada deli sa tobom gumene bombone i kada ti kaže da si ti njegova najbolja drugarica. Ljubav je kada zakači sve vaše crteže po sobi kako bi te iznenadio kada dolaziš kod njega.

Ljubav je kada te zove da živiš kod njega kako biste po ceo dan mogli da se igrate. Ljubav  je kada ti peva pesmice kako bi ti prošla bol i kada te poljubi da prođe.

Ljubav je kada ti kaže da kada ti navigacija kaže levo ti poslušaj svoje srce i tako ti popravi dan.

Ljubav je kada ti kaže da si slatka kao sladoled. Ljubav je kada  kaže da ne može da bude ljut na tebe. Ljubav je kada ukrasi jaje kako bi ti ga poklonio.

Ljubav je kada hoće da se vrati sa mora samo zato što mu nedostaješ.

Ljubav je kada ti izabere poklon i kada ti kaže da si lepa. Ljubav je kada ti pokloni cveće. Ljubav je kada ti kaže da te voli do Grahamovog broja, jer je to najveći  broj na svetu.

Ljubav su njegove male ruke koje nežno grle moj vrat. Ljubav je baš u tim sitnicama koje ti poprave dan i promene život, kada na svet gledaš iz ugla petogodišnjeg  deteta, jer ipak ti si tetka i to je tvoj posao.

Nikada ne smeš da odrasteš i iz ljubavi se satima igraš vozićima i kamionima i nije ti teško. Tome služe tetke, da se vole do Grahamovog broja, da te brane kada te grde mama i tata i ponekad krišom daju čokoladu.

Milena Kodžulović

Književna omladina Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime