ĆIĆKOVCI SU PRAVI ČITALIĆI: 4 PRVA MESTA U REPUBLICI!

0
ćićkovci čitalići

PROKUPLJE: Na Međunarodnoj smotri Čitalići 2019. u Mačkatu, Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” osvojila je prva mesta u sve četiri discipline iz Veštine čitanja i razumevanja pročitanog.

Na testu u Klikerašima učenica Katarina Pavlović je osvojila 3. mesto. Učenica Nađa Cvetković osvojila je 1. mesto među Kreativcima za Dnevnik čitanja. Njen dnevnik nije najbolji samo u 6. razredu, već na celoj Smotri. Nastavnica Milka Tošić nagrađena je prvom nagradom za radionicu “Veselin Čitalić, firmopisac ovdašnji” u kategoriji Vesnici. Ta radionica je ponovljena dva puta drugog dana na Konferenciji.

– Za štand u kategoriji Vesnici, koji prezentuje zadatu temu i godišnji rad Čitalića, naša škola je osvojila prvo mesto. Ocenjivali su ga koordinatori škola učesnica i Autorski tim Čitalića. Ta odluka je bila skoro jednoglasna. Tema je bila književni junak, a nas je izdvojila originalnost, kreativnost i usredsređenost na zadatak. Ideja je nastavnice Milke, a u realizaciji su učestvovali: psiholog Svetlana Ćurčić, učiteljice četvrtog razreda Violeta Mihajlović, Mira Stevanović i Slađana Savić. Saradnice ove godine bile su i učiteljice Ana Ivanović i Slavica Čikarić. – rekla je direktorka škole Vesna Todorović.

ćićkovci čitalići

U školi su posebno izdvojili učenike zaslužne za Vesnike (štand): Nedu Milutinović (8/4), Nađu Cvetković(6/2), Dušana Pavlovića i Katarinu Pavlović(8/4), Unu Tomić (6/2), četvrtake Janu Savić i Lenu Marjanović 4/3, Novaka Todorovića i Marka Jevtovića 4/2, Pavla Filipovića 4/1 i Nikolinu Cvetković 3/3.

Pohvalu za kostim Milana Toplice, kniževnog zavičajnog junaka, dobio je Dušan Pavlović, a za masku Mačka u čizmama Nikolina Cvetković. Pohvalu među malim Kreativcima dobila je i Jana Savić za Dnevnik čitanja u četvrtom razredu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime