„Čitajući freske“u OŠ „Ćićko“

0

Ozbiljan generacijski projekat „Čitajući freske“, ušao je u svoju drugu fazu i danas je predstavljen u holu Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ učenicima i nastavnicima te škole, kao i svim zainteresovanim građanima.

Ovaj projekat je započet u oktobru prošle godine, u odeljenju 6-2 i 6-3, a učenici ovih odeljenja su ga nastavili ove godine i najavili dalji rad i u narednoj godini.

Projekat i izložba „Čitajući freske“ predstavljaju izvanredan primer korelacije predmeta srpski jezik, likovna kultura i istorija. Autorka projekta je profesorka Milka Tošić.

– Projekat je originalan i čini našu školu različitom, interesantnom i prepoznatljivom. On funkcionalno povezuje obrazovno vaspitne ciljeve ekskurzije sa nastavnim ciljevima srpskog jezika, istorije i likovne kulture, rekla je Milka Tošić i dodala da je cilj projekta upoznavanje sa kulturom srednjeg veka, a sve sa namerom da se razume i očuva nacionalno – kulturna baština i poveže sa potrebama savremenog čoveka.

Nakon javnog časa „Istorija i značaj Miroslavljevog jevanđelja“ otvorena je izložba učeničkih likovnih radova: Minijature iz srednjovekovnih rukopisnih knjiga.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime