Crveni krst Prokuplje obezbedio poklone za bebe

0

Tokom trajanja Nedelje Crvenog krsta, svim novorođenim bebama rođenim u periodu od 8. do 15. maja biće uručeni pokloni od strane Crvenog krsta Prokuplje.

Inače, Nedelja Crvenog krsta obeležava se od 8. do 15.maja. Tim povodom Opštinska organizacija Crvenog krsta Prokuplja planirala je mnogobrojne aktivnosti.

Volonteri i omladina Crvenog krsta u osnovnim i srednjim školama održaće predavanja, a biće dodeljene i nagrade najboljim učenicima koji su učestvovali na konkursu na temu “Krv život znači”.

U utorak, 10.maja sa početkom u 11 časova u OŠ “Ratko Pavlović-Ćićko” održaće se kviz u kojem učenici prokupačkih osnovnih škola treba da pokažu znanje na temu “Šta znaš o zdravlju” i “Šta znaš o Crvenom krstu”.

Predstavnici lokalne samouprave u četvrtak, 12. maja priređuju prijem za saradnike Crvenog krsta, a prijem volontera biće organizovan u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Prokuplja.

Volonteri i saradnici ove humanitarne organizacije planirali su i druženje sa korisnicima Doma za smeštaj i negu starih lica, kao i posete pojedinim porodicama u seoskim sredinama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime