Čudo neviđeno u centru Kuršumlije

4

Da “život može da piše romane”, a da kultura u Kuršumliji može da dobije novu dimenziju, govori današnji slučaj misterioznog položaja spomenika Milutinu Uskokoviću u centru Kuršumlije koji se na neobjašnjiv način okrenuo ka ovdašnjim kafićima u centru grada!

Naime, pojedini prolaznici su primetili da bista pesnika Milutina Uskokovića u gradskom parku danas popodne više ne gleda prema gradskoj biblioteci i pošti, kao što je to do skora bio slučaj, već da je okrenuta ka centralna tri kafića u Kuršumliji!

Oni koji “veruju u sudbinu”, kažu da se verovatno radi o nameri da ovaj pesnik svojim strogim pogledom “prostreli one koji najmanje mare za kulturu”, odnosno prema ovdašnjim kafićima u samom centru grada, što možete videti i naslovnoj fotografiji.

Reporter Top Novosti je u pokušaju da razreši ovu misteriju lagano pokušao da okrene bistu postavljenu u gradskom parku i ona se malo okrenula u ležištu što je brzo razrešilo kako se pesnik okrenuo ka kafićima, umesto ka ustanovama kulture i državnim institucijama.

Tek ovo je pokazalo da nema čuda i da je ovo okretanje biste slavnog pesnika delo nekog šajivdžije koji je okrenuo ka ovdašnjim ugostiteljskim objektima u centru Kuršumlije i da će teško doći do “prosvetljenja” u ovom gradu!

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

4 KOMENTARA

  1. Nema tu prosvetljenja, to je dokaz kakva nam je omladina postala ( a i matori nista nisu bolji )na sta im se sveo zivot. Najbitnije im je da sede tu i da zevaju da bi bili vidjeni, a od kulture ni K!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime