Cveće na spomen obeležje u Parunovcu

0

U Kasarni Rasina u Parunovcu služen je pomen stradalima u NATO agresiji 1999. i održan komemorativni skup povodom 16 godina od početka bobardovanja Srbije.

Tokom 78 dana NATO agresije poginulo je 92 pripadnika 125. Herojske motorizovane brigade, 6 se vode kao nestali, a 349 ranjeno, iz Sedme pešadijske brigade stradalo je 22 vojnika, iz 53. Graničnog bataljona poginulo je 17, a iz 58 lake pešadijske brigade poginulo je 10 vojnika.

Sećanje na stradale koji su život položili u otadžbinskom ratu obeleženo je parastosom koji je služio episkop kruševački David sa sveštenstvom.

Cveće su položile brojne delegacije među kojima – ministar odbrade Bratislav Gašić, delegacija Vojske Srbije, grada Kruševca na čelu sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem i predsednikom Skupštine grada Živanom Nikolićem, Rasinskog upravnog okruga, SUBNORA, Penzionisanih pripadnika 125. motorizovane brigare, Udruženja porodica palih boraca, Ratnih vojnih invalida, Kola srpskih sestara, Izviđačkog pokreta ,,Car Lazar,,.

U kasarni Rasina u Parunovcu kraći umetnički program pripremili su Kulturni centar, Kruševačko pozorište i učenici Škole ,,Jovan Jovanović Zmaj,, iz Mudrakovca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime