Da se ne ponovi vanredno stanje

0

Na području Grada Kruševca došlo je do potpune normalizacije režima vodosnabdevanja, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje voda je po svim parametrima (hemijski i mikrobiološki) ispravna, zaključeno je danas na poslednjoj vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Krupševcu.

Gradski Štab je preporučio Gradskom veću da odmah oformi Komisiju koja će utvrditi opravdanost svih aktivnosti oko nastajanja problema u vezi vodosnadbevanja stanovništva grada Kruševca od 21.do 26. aprila .

– Obavezuje se JKP „Vodovod“ Kruševac DA U u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Kruševac odmah otpočne sa obezbeđivanjem i dovođenjem u funkciju arterskih bunara i česmi na teritoriji grada Kruševca kao alternativnih izvora pijaće vode, glasi jedanm od zakjljučćaka.

Preporučeno je svim ustanovama i javnim preduzećima kao i drugim pravnim licima i subjektima na teritoriji grada Kruševca koji imaju sopstvene bunare da odmah otpočnu sa aktivnostima dovođenja istih u namenu alternativnog snadbevanja, kao i da obezbede rezeorvare za vodu radi nesmetanog odvijanja proizvodnog procesa.

Naloženo je, takođe, da se u koordinaciji sa Opštom bolnicom Kruševac obezbedi prevoz pacijenata na dijalizu u Opštu bolnicu Kraljevo.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović istakao je da je jedan od ciljeva formiranja Komisije na današnjoj sednici Gradskog veća, sazvanoj po hitnom postupku, između ostalog i prevencija odnosno sprečavanje ponavljanja ovakvih i sličnih propusta u budućnosti, kao i eliminisanje svake vrste improvizacije u radu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime