Dan kruševačkog ,,14. oktobra,,

0

Povodom imendana preduzeća, u prostorijama IMK „14. oktobar“ u Kruševcu održana je konferencija za novinare, na kojoj je generalni direktor Miloš Isailović govorio o trenutnoj situaciji u preduzeću koje se nalazi u predstečajnom postupku, aktuelnim poslovima i planovima za naredni period.

Ovaj nekada veliki kruševački gigant u ovom trenutku ima ugovorene poslove u vrednosti od oko 150 miliona dinara na domaćem tržištu, od čega 60 odsto za vojsku Srbije, a ostatak za tradicionalne kupce.

– Postoje i predugovori za izvoz u vrednosti od blizu 6 miliona dolara, od kojih se – navodi Isailović, 3.8 miliona dolara odnosi na remont tenkova za Irak, a 2,2 miliona za planirani posao sa arapskim Emiratima.

U odnosu na prethodni period, proizvodnja je u avgustu i septembru povećana za 100 procenata, a u firmi je trenutno angažovano oko 300 radnika, od kojih blizu 270 na osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

– Zarade i doprinosi se za prethodna 2 meseca redovno izmiruju, kao i režija za utrošenu električnu energiju. Ukupna dugovanja iznose 14,4 milijardi dinara, od kojih se 10 milijardi odnosi na 3 velika poverioca, navodi Isailović.

Na konferenciji za medije je rečeno i da će Dan preduzeća biti obeležen na skroman način, a za sutra je planirana promocija novog broja časopisa ovog kruševačkog kolektiva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime