Dan žalosti u Aleksandrovcu zbog pogibije dve devojčice

3

Velika tuga obavila je Aleksandrovac župski, zbog pogibije dve devojčice koje su stradale od udara groma. Anđelu Bačević (15) i Ivanu Ivanović (13) u ponedeljak predveče oko 18 sati ubila je munja.

Predsednik Opštine Aleksandrovac Dr Jugoslav Stajkovac rekao nam je da za sutra, 27. jul proglašen Dan žalosti u Opštini Aleksandrovac.

– Anđela će biti sahranjena sutra na groblju u aleksandovačkom naselju Stanjevo, u pozadini Vino Župe, jer je rođena u Aleksandrovcu. Ivana iz Rudenice, koja je celog života živela u Švajcarskoj, najverovatnije će biti sahranjena u toj zemlji. Njena porodica sada radi na tome da se njeno telo prebaci u Švajcarsku, izjavio nam je predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac.

Dve devojčice, koje su sa svojim majkama došle iz Švajcarske na raspust kod svojih rođaka u Aleksandrovac župski, bile su nerazdvojne drugarice. Tragičan slučaj je je hteo da stradaju zajedno.
andjela bacevic
Poginule su na trotoaru ispod drveta u blizini Hale sportova u vreme jakog nevremena, kad je sevalo i pucalo na sve strane. Starija Anđela je poginula na licu mesta, a mlađa Ivana je dva ipo sata kasnije podlegla u kliničkom centru Opšte bolnice u Kruševcu. Lekari nisu uspeli da je reanimiraju.

Kako saznajemo, obe su se radovale udaji Ivanine najstarije sestre, za koju je pripremana svadba. Ivana je najmlađa od četvoro dece Ivanovića.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime