Dane višnje i ove godine u Velikoj Plani

0

Privredno-turistička i kulturna manifestacija “Dani višnje – 11. Sabor višnjara 2016” biće održana 24. i 25. juna u Prokuplju i Velikoj Plani kako je na prvoj sednici odlučio Organizacioni odbor kojim je predsedavao predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Predsednik Organizacionog odbora “Dani višnje 2016” Miroljub Paunović rekao je da će ovogodišnja manifestacija biti sadržajno bogatija u odnosu na prošlu godinu.

– Osim predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti voćarstva, planirano je da mnogobrojni proizvođači i prerađivači izlože svoje proizvode od višanja i meda, izložba ručnih radova i poljoprivredne mehanizacije. Poseban akcenat na predavanjima biće stavljen na primenu savremenih tehnologija i standarda u proizvodnji zdrave i bezbedne hrane i primenu mera u suzbijanju štetočine žilogriz, rekao je Paunović i dodao da je za sve posetioce ovih manifestacija planiran i bogat kulturno-zabavni program uz učešće pevača, trubača i folklora Doma kulture iz Prokuplja.

Osim predsednika Paunovića i članice Opštinskog veća zadužene za oblast kulture Milice Erić, sastanku su prisustvovali i predstavnici Udruženja Topličana iz Beograda, Unije privrednika, preduzetnika i zanatlija Topličkog okruga, Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija iz Prokuplja i otkupljivači voća sa područja prokupačke opštine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime