Darko Laketić i firma “Gama konsalting“ dobitnici Svetosavske povelje

0

U čast prvog srpskog prosvetitelja Sveti Save, u prokupačkom Domu kulture, održana je Svetosavska akademija, na kojoj je ovogodišnjim laureatima, doktoru Darku Laketiću i privrednom preduzeću “Gama konsalting“ iz Prokuplja, Svetosavske povelje uručio načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović.

U prisustvu predsednika Opštine Prokuplje Aleksandara Simonovića, članova Opštinskog veća, predstavnika ostalih topličkih opština, predstavnika Crve, Vojske Srbije, Mupa, predstavnika prosvete, kulture i zdravstva, kao i samih dobitnika i brojnih građana, Svetosavska akademija je otvorena intoniranjem državne himne „Bože pravde“ u izvođenju Dečijeg hora Doma kulture „Sanjalice“, a potom i Svetosavske himne.

– Sportisti-rukometaši, fudbaleri, karatisti, đaci-studenti, učitelji-profesori, književnici-pesnici, vajari, slikari, privrednici-ustanove i organizacije, svi zajedno grade Toplicu, onu koju volimo, budućnost u koju verujemo. Kroz vekove, kroz burnu istoriju, kao svetionik i čuvar identiteta, stajala je naša vera i Crkva, učitelji naših duša. Prošlu 2017. godinu, dobrim delima i humanošću, obeležili su doktor Darko Laketić i kompanija „Gama konsalting“. Među 13 predloga, koliko je stiglo na Konkurs koji je raspisao Toplički upravni okrug, izdvojila su se ova dva. Oni su sasvim zasluženo postali ovogodišnji laureati Svetosavske povelje sa imenom prvog srpskog prosvetitelja Sveti Save, istakao je Vukadinović.

Primajući Svetosavsku povelju doktor Darko Laketić se zahvalio svojim sugrađanima i poručio da je priznanje koje je primio i njihovo, jer su upravo oni ti koji su u njemu prepoznali čoveka koji sledi put Svetosavlja i čini sve kako bi svojim Prokupčanima učinio život boljim i kvalitetnijim.

– Poštovani sugrađani, sveštenstvo, načelniče Topličkog upravnog okruga, predsedniče Opštine Prokuplje, direktori javnih preduzeća, ustanova, uvaženi gosti. Čast mi je i zadovoljstvo da budem na ovom mestu i primim ovo prestižno priznanje, koje pre svega vidim kao ličnu satisfakciju, ali i kao nagradu za uloženi trud, samopregor, rad i veliki napor, da naš grad i ovaj region, učinimo boljim mestom za život. Želim da istaknem da je ova nagrada i vaša, zato što ste vi prepoznali ideju i mene kao čoveka, koji će svaki atom svoje snage i srca uložiti da se u ovom gradu bolje živi i na tome sam vam iskreno zahvalan, istakao je Laketić.

On je naglasio da se posebno zahvaljuje svojim saradnicima, načelniku Topličkog upravnog okruga Nebojši Vukadinoviću i predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću, ali i svim drugim ljudima, koji su dali veliki doprinos u ovom, kako je rekao, zajedničkom projektu.

– Na ovom mestu, ovo priznanje me raduje, ali i obavezuje. Pre svega me obavezuje da vam javno obećam da ću dati svoj poslednji atom snage da Prokuplje bude bolji grad. Idemo dobrim putem da ono ne dobije samo status grada, već da poseduje sve atribute jednog grada i ubeđen sam da ćemo u tome uspeti, podvukao je doktor Darko Laketić.

U ime kompanije „Gama konsalting“, nagradu je primila finansijski direktor Nataša Jelić.

– Drago mi je da sam na ovaj dan ovde i da primam ovo veliko i značajno priznanje. Time što ste odlučili da nagrada pripadne nama, pokazali ste da nas poštujete i da ste prepoznali naš rad i rezultate, kao i naše zalaganje da našim zaposlenima obezbedimo što bolje uslove za rad i život. I ubuduće ćemo biti društveno odgovorna kompanija i pomagaćemo i socijalno ugrožene porodice. Podržavaćemo sport i kulturu u našem gradu, ali i sve važne projekte, koje bude sprovodila naša lokalna samouprava za dobrobit svih nas zajedno, rekla je Jelić.

U programu Svetosavske akademije učestvovao je Dečiji hor Doma kulture „Sanjalice““na čelu sa dirigentom Sanjom Stojković, kao i glumci Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, Dušica Lazić, Jovan Stanković, Dejan Jovičić i Srđan Živković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime