Deca sa Kosova gostuju u Kruševcu

0

U organizaciji Udruženja “Patriotski front” u Kruševcu će za Pravomajski praznik boraviti pedesetoro dece, rođenih posle 1999. godine.

Biće to za njih prvi dolazak u Lazarev grad i susret sa kruševačkim znamenitostima unaokolo Lazareve kule i Spomenika Kosovskim junacima, potvrdio je predsednik “Patriotskog fronta” Goran Kuzmanović.

Već sutra 30. aprila u 15 sati u Kruševačkom pozorištu održava se svečana akademija, na kojoj će nastupiti deca sa Kosova, koja okupljena u kulturno umetničkim društvima neguju tradiciju i srspke običaje u južnoj srpskoj pokrajini. Sa njima će zajedno nastupiti i nekoliko društava iz Kruševca, koja su svoju slavu pronela širom sveta. Pre nastupa u pozorištu, decu sa Kosova primiće gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Predsednik Gradskog odbora “Patriotskog fronta” Udruženja ratnih veterana srpskih zemalja, Goran Kuzmanović, koji je glavni voditelj i organizator programa, kazao je da deca sa Kosova u Kruševcu ostaju do nedelje u tri sata po podne.

Dotle, u Kruševcu će se družiti sa vršnjacima iz Hemijsko – tehnološke škole i članovima kruševačkih društava, biti na prvomajskom uranku na Bagdali i obližnjem Jastrepcu, gde će krajem jula i početkom avhusta biti učesnici na desetodnevnom medjunarodnom olimpijskom kampu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime