Deca sa Kosova i Metohije u Kruševcu

0

Više desetina dečaka i devojčica sa Kosova i Metohije provodi Prvomajski praznik u Kruševcu. Za njih je danas, u organizaciji Udruženja „Patriotski front“, u Mozaik sali Gradske uprave priređen prijem.

Dobrodošlicu deci sa Kosova i Metohije poželela je zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, a prisustvovala je i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Mirjana Zlatanović.

Potpredsednik Društva „Kosovsko ognjište“ Veroljub Petrović zahvalio se na pozivu udruženju „Patriotski front“, istakavši da im čini posebnu čast i zadovoljstvo boravak u Kruševcu, kao i podrška manifestaciji „Tradicijom protiv zaborava“.

Ovakvim utiscima pridružili su se i brojni učenici iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog potoka, Leposavića… Sve njih okupila je ljubav prema otadzbini i negovanje tradicije, običaja i kulture srpskog naroda, neraskidivo povezanog bez obzira na mesto življenja.

– Kruševac je carski grad kome se uvek i sa radošću vraćamo, naglasila je Anđela Milošević iz Zvečana, kojoj ovo nije prva poseta staroj Lazarevoj prestonici.

Za Aleksandra Miloševića iz Kosovske Mitrovice, veza između Kosova i Kruševca je od neprocenjivog značaja, a Milan Vojinović je impresioniran gostoprimstvom i druženjem sa vršnjacima…

U okviru programa „Tradicijom protiv zaborava“, članovi KUD „Abrašević“ iz Vučitrna prikazali su splet igara sa Kosova i Metohije, na svečanosti održanoj pred brojnom publikom u Kruševačkom pozorištu.

Planovi daljeg druženja vezuju se i za organizaciju zajedničkih letnjih kampova, kako bi se deca što više zbližila i učvrstila međusobne odnose, u cilju održavanja što jače veze sa srpskim življem na Kosmetu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime