Nataša Dinčić je učiteljica bez učionice i đaka. Dok čeka svoju katedru i tablu ona je svakodnevno samoj sebi učitelj i đak – savladava tehniku koja očarava mnoge: dekupaž.

Dekupaž, izuzetno popularna tehnika ukrašavanja u svetu, osvojila je i naše podneblje. Ovu metodu bi mnogi označili kao „pipav posao“, ali zato stpljivi majstori ovog zanata stvaraju neverovatna umetnička dela. Nataša je jedna od njih.

Za dekupaž sam se zainteresovala posle uskršnje radionice održane u školi u kojoj sam radila. Radionicu je vodilo osoblje Hijeroglifa, knjižare iz Niša. Oduševilo me je to što upravo kroz ovu veštinu možeš da pokazeš svoje ideje i kreativnost, kaže Nataša.

Najpre je krenula od nekoliko kutija. Ukrasila je podmetače za prijatelje i svoj dom.  Oduševljenje koje je izazvala nagnalo je da svoj hobi shvati ozbiljnije i da svoje radove ponudi i drugima. Tako je nastala Dekupaž Natali.

– Uglavnom su moji radovi naručivani, ali je najlakše i najlepše kada mi samo izaberu motiv, a ostalo prepuste mojoj mašti. Inače, ne radim istu stvar dva puta. Ako neko odabere motiv koji sam već radila, obavezno ga drugačije kombinujem sa bojom, šablonima, drugim motivom i slično, kaže Nataša.

U radionici ove učiteljice dekupažom se ukrašavaju kutije, podmetači, poslužavnici, police i ogledala. Nataša kaže da je to samo početak i da je pred njom širok spektar tehnika koje želi da savlada. Svaka od njih je zahtevna i iziskuje mnogo vremena.

– Smatram da svoj rad treba tek da nadograđujem. Trebaće vremena, ali sve se da naučiti. Dekupaž me smiruje i upotpunjuje moju potrebu da stvaram i budem kreativna kada ne radim sa decom, kaže Nataša.

Njeni bajkoviti radovi očaravaju mnoge, a ona  sama se najviše oduševljava kutijama koje je napravila za svoju sestru i sestričinu. To još jednom potvrđuje da se ovaj hobi, pored strpljenja, odlično slaže i sa ljubavlju.

1 KOMENTAR

  1. Eno i moje kutije.Ona je divno i pre svega strucno stvorenje bez posla od raznoraznih vezara ali procice i to.Glavu gore i samo napred !Veliki pozdrav od roditelja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime