Delegacija iz Prokuplja učestvovala u projektu EU

0

Proteklog vikenda je u opštini Kočevje iz Slovenije realizovan projekat „Rasprava o građanskom učešću u EU”, u kome je učestvovala i delegacija prokupačke opštine. Ovaj projekat sproveden je u okviru  Programa Evropske unije „Evropa za građane”, čiji je cilj, između ostalog, promocija građana u razvoju EU, vrednosti i osećaj pripadanja samoj Uniji.

Pored delegata Opštine Kočevje i Opštine Prokuplje, u realizaciji projekta učestvovale su i delegacije iz Raba (Hrvatska) i Doline (Italija).

Tokom trodnevnog trajanja susreta održane su i radionice iz oblasti ekonomije i turizma, obrazovanja, društva i kulture. Predstavnici sve četiri opštine izneli su svoja iskustva i planove o razvoju i unapređenju pojedinih oblasti života od interesa za građane u lokalnim samoupravama.

Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Radoslav Mihajlović naglasio je da je dobro što je prokupačka delegacija prisustvovala realizaciji ovakvog jednog projekta u Kočevju.

– Dobro je što je bratska Opština Kočevje organizovala i realizovala projekat „Rasprava o građanskom učešću u EU” u kojem su učestvovali i predstavnici prokupačke opštine, Slovenije, Italije i Hrvatske koji su već članice EU. Naša delegacija aktivno je učestvovala u radu tri radionice. Stručnjaci iz raznih oblasti razmenili su iskustva o svom radu i naglasili da se saradnja treba nastaviti i produbiti, izjavio je Mihajlović.

Put, boravak i učešće prokupačke delegacije, kao i ostalih učesnika u potpunosti je finansirala Evropska unija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime