Demanti stanara: Ne kupamo pokojnike!

5

Kao Upravnik Stambene Zajednice, Toplička 21 u Kuršumliji upućujem demanti povodom priče koju ste objavili: Zbog nerelevantnih informacija objavljenih u gore navedenom naslovu kao Upravnik iste zahtevam da se objavi demant zbog neistinitih informacija.

Naime,informacije koje su navedene su dobrim delom neistina a ja ću vam navesti o kojma se to radi. Tačno je da se u zajedničkoj prostoriji u Stambenoj zajednici izlažu posmrtni ostatci do sahrane pokojnih stanara ali ne i drugih pokojnika iz drugih zgrada i naselja u Kuršumliji.

Odlukom Kućnog Saveta donetom decenijama unazad da se zajednička prostorija koristi za izlaganje posmrtnih ostataka do sahrane a i za slavlja nije prekršeno ničije pravo na mirno korišćenje stana znajući da se izjave saučešća daju u tišini prisutnim članovima porodica preminulih.

Znači da nije došlo do kršenja Kućnog Reda po niti jednoj stavci o Kućnom redu. Samo u jednom slučaju kada je u stanu vlasnice stana 15.04.2018 posle teške bolesti i dugog boravka u navedenom stanu preminula sestra vlasnice stana,vlasnica stana je na molbu zbog lošeg materjalnog stanja dobila dozvolu da koristi zajedničku prostoriju za izlaganje posmrtnih ostataka pokojne joj sestre.

Gore navedenu odluku stanara sam sproveo u delo i nisam se oglušio o istu jer je moja dužnost kao Upravnika da poštujem donesene odluke Stambene Zajednice. Nije istina da M.V. nije imala razumevanja od strane stanara sobzirom da sam je upoznao sa odlukom i istu obavestio da mi podnese zahtev za sazivanje sednice o promeni namene zajedničke prostorije a i da ima pravo da se žali Komunalnoj Inspekciji što je i učinila.

Nije istina da se u zajedničkoj prostoriji “kupaju pokojnici” niti se to ikada desilo i to sam prvi put čuo-pročitao u vašem tekstu. Ja kao Upravnik jesam podneo žalbu ali je neistina da sam skupio potpise stanara da bih istu predao već sam kao Upravnik Žalbu sastavio sam na relevantnim činjenicama i to Odgovorom JKPD Toplica koja ima isključivo pravo bavljenja pogrebnom delatnosti na teritoriji Opštine Kuršumlija u kojem piše da zbog objekta koji nije još uvek priveden nameni ista firma nije u mogućnosti da se bavi čuvanjem posmrtnih ostataka i odgovor priložio uz Žalbu kao relevantan dokaz da gradjani Kuršumlije a i moje Stambene Zajednice nemaju gde zbog isključivog prava JKPD Toplica da izlažu posmrtne ostatke osim u kućama i ovakvim zajedničkim prostorijama.Nije istina da u zgradi žive samo penzioneri već i privatni preduzetnici,trgovci,prodavci u trgovinama,vojna lica,poštar, mladi bračni parovi sa decom i jedan invalid.

Tražim od vas da demant objavite a sve zbog:

Član 9 Zakona o Javnom informisanju

Urednik i novinar dužni su da s pažnjom primerenom okolnostima, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost.

Urednik i novinar dužni su da preuzete informacije, ideje i mišljenja prenesu verodostojno i potpuno, a ako se informacija preuzima iz drugog medija – da navedu i naziv tog medija

Član 15

Javni interes u oblasti javnog informisanja je:

1) istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje svih građana Republike Srbije;

Marjan Božanović, Upravnik Stambene Zajednice Toplička 21 Kuršumlija

Demant objavljujemo u celosti na priču: “Sukob u Kuršumliji zbog pokojnika!”

5 KOMENTARA

  1. Ja stvarno neznam ali verovatno se korišćenje parohijskog doma plaća. Nisu svi u mogućnosti da plate a zašto bi i plaćali ako već postoji zajednička prostorija… Tako da ja u potpunosti podržavam te stanare koji su koristili tu prostoriju u te svrhe…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime