Dijalog sa Slovacima

0

Druga poseta predstavnika Slovačke Jana Gramata i Mihaila Nemeca Prokuplju, proširila je dijalog o formiranju lokalnog socijalno-ekonomskog saveta.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i član Opštinskog veća zadužena za privredu Aleksandra Nikolić primili su  predstavnike Slovačke i predsednika “Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija Topličkog regiona” Zvonka Stoiljkovića sa kojima su razgovarali o aktuelnim privrednim kretanjima u prokupačkoj opštini.

Na sastanku se govorilo o značaju formiranja lokalnog socijalno-ekonomskog saveta, koji se osniva potpisivanjem sporazuma između predstavnika lokalne vlasti, udruženja privrednika i sindikata.

– Osim pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, od velikog značaja je i borba protiv sive ekonomije, kao i usmeravanje školskih programa i kadrova aktuelnim potrebama u privredi, rekao je Nemec i dodao da je suština osnivanja socijalno-ekonomskih saveta rešavanje problema na lokalnom nivou.

Prema njegovim rečima osnivanje lokalnog ekonomsko-socijalnih saveta doprineće smanjenju stope nezaposlenosti, stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta, neposrednoj saradnji na nadležnim državnim organima i ministarstvima.

Nakon razgovora sa rukovodstvom lokalne samouprave i predsednikom “Unije privrednika, preduzetnika i zanatlija Topličkog regiona” Zvonkom Stoiljkovićem, Mihail Nemec ponudio je i pomoć u pronalaženju potencijalnih investitora.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime