Diplome najboljim kuršumlijskim učenicima

0

Danas su u sali SO Kuršumlija svečano uručene “DELF diplome” najboljim kuršumlijskim osnovcima od strane direktorke Francuskog instituta u Nišu Marion Vijo.

Ove, međunarodno priznate diploma o znanju francuskog jezika dobili su sledeći učenici:

Nikola Jovanović, Julijana Dačković, Došović Ivana, Stefanović Dušan, Todosijević Ivana, Vasić Miljan, Čelić Nemanja, Đorđević Minja, Milenković Anđela, Marković Ivana i Todorović Valentina.

DELF su ove godine polagale i položile sledeće učenice:

Andrić Teodora, Jovanović Anđela, Kovačević Andrea, Kovačević Iva, Krstić Jelena, Milenković Zorica, Šejić Anđela, Nešić Iva, Stević Teodora,Vidić Ana i Todorović Valentina.

Profesorka francuskog jezika u OŠ“ Miloje Zakić, Biljana Marinković je kazala da već četiri godine učenici u Kuršumliji mogu da polažu „DELF“ ispit kojim stiču diploma o poznavanju francuskog jezika koja je međunarodno priznata.

– Interesovanje za francuski jezik u Kuršumliji je veliko pa tako sedmoro naših učenika studira francuski jezik. Učenici učestvuju na muzičkim i glumačkim festivalima u Francuskoj i  pokazuju odlično znanje francuskog jezika kojim su bili iznenađeni sami Francuzi kada su učenici iz Kuršumlije gostovali na severu Francuske, istakla je Marinkovićeva.

Dobitnicima diploma čestitala je i podelila Marion Vijo, direktorica Francuskog instituta u Nišu.

Ona je zajedno sa  Silvijom Ozevskom,  lektorom pri Filozofskom fakultetu u Nišu i Beogradu, održala i promotivni Francuski čas učenicima četvrtog razreda.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime