Dom učenika obeležio Svetog Savu

0

Školska slava Sveti Sava obeležena je i u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju. Tim povodom korisnici ustanove  zajedno sa svojim vaspitačima priredili su bogat kulturno-umetnički program.

Obeležavanju slave i sećenju slavskog kolača prisustvovao je i  prota Milan Roglić koji je istakao značaj i delo prvog  srpskog prosvetitelja Svetog Save.

– Svojim učenjem, radom,zalaganjem i dobrim delima đaci najbolje mogu da slede put našeg Svetog Save. Taj put je put dobrote i humanosti i on je čvrsto trasiran. Zbog toga on treba da se sledi i bude vodilja u našem životu,rekao je Roglić.

Direktorica Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković  podhumno je dodelila zahvalnicu  osnivači i prvom direktoru  ustanove Dragoljubu  Dabiću.

– Dragoljub Dabić  je  udario temelje ove ustanove krajem pedesetih godina prošlog veka. On je bio privržen svom radu sa decom koja su nakon školovanja postali dobri ljudi. Kao vrstan i poštovan pedagog i vaspitač on  je svoje znanje i energiju neumorno i sa velikim entuijazmom  prenosio   korisnicima i  đacima ustanove, rekla je Jelena Vuković koja se u ime kolektiva zahvalila za sve što je on uradio za internat.

Ovo priznanje preuzeo je njegov sin  Dejan Dabić, koji je dobio specijalnu zahvalnicu za snimanje dokumentarnog filma pod nazivom „Internat- nekad i sad“

Posthumno zahvalnice su dodeljene porodicama bivših radnika Doma Milovanu Dojčinoviću i Draganu Laziću.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime