Domci očističi deponiju

0

Sa divlje deponije na rubnom prostoru kruševačkog Vaspitno – popravnog doma koji se graniči sa naseljem Šumice odvezeno je više od pedeset kamiona raznog smeća.

Nakon 30 godina uređeno je i 7,5 hektara zemljišta, koje je posejano detelinom, pa se na ovom međuprostoru sada lakše diše.

– Puno toga dobroga smo učinili našim štićenicima, ali smo učinili i našim meštanima. Jedan veći deo Vaspitno popravnog doma bio je razgradjen i veliki broj naših meštana je činio godinama to da je stvaralo još jednu divlju deponiju u gradu. Ljudima je to smetalo, pa smo mi iz VP Doma, zajedno sa JP Toplana rešili da očistimo tu deponiju, gde je po proceni Javnog komunalnog preduzeća bilo preko 50 kamiona raznoraznoig smeća. Na ovom prostoru imaćemo još jednu parcelu na kojoj ćemo zasaditi neke naše proizvode, izjavio je upravnik VP Doma Ivica Mihailović.

On apeluje na stanovnike naselja da zajedničkim naporima sačuvaju zdravo životno okruženje. U tom pravcu, najavio je nastavak radova na adaptaciji škole, upravne zgrade, kuhinje, kao i postavljanje oko 1500 kvadrata behaton ploča.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime