Domu zdravlja uručena akreditacija

4

Danas je predstavnicima Doma zdravlja Kuršumlija u Nišu uručen sertifikat o akreditaciji koji će važiti u narednih sedam godina, navode u ovoj kuršumlijskoj zdravstvenoj ustanovi.

Dom zdravlja Niš i Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije organizovala su konferenciju “Akreditacija zdravstvenih ustanova Srbije u cilju unapređenja kvaliteta i bezbednosti”.

Kuršumlijski Dom zdravlja je predstavila dr Danijela Djurđević, spec.pedijatrije i kordinator za akreditaciju u Domu zdravlja. Direktoru Doma zdravlja dr Uraniji Petrović,spec.opšte medicine je tom prilikom svečano uručen sertifikat i akreditaciji naše ustanove na sedam godina.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici zdravstvenih ustanova jugoistočne Srbije svih nivoa i zdravstvene ustanove koje su u 2016. godini stekle sertifikat o akreditaciji,kojom je ovom prilikom i svečano uručen.

Konferencija je podržana od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, čiji  su predstavnici prisustvovali skupu.Skupu su prisustvovali i predstavnici Domova zdravlja i Zdravstvenih ustanova cele Srbije.

Na konferenciji su svoja iskustva prezentovali Dom zdravlja niš,Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Institut za ortopedsko- hiruške bolesti”Banjica”,Opšta bolnica Medigruop,Fakultet organizacionih nauka Beograd ,Udtruženje zdravstvenih radnika i saradnika nišavskog  regiona EDUKA i Dom zdravlja Kuršumlija.

Cilj konferencije je da zdravstvene ustanove razmene iskustva iz procesa akreditacije radi unapređenja kvaliteta i bezbednosti u pružanju zdravstvenih usluga.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime