Dostavljena pomoć zavejanoj porodici

1

Zahvaljujući koordiniranoj akciji Opštine Prokuplje, Crvenog krsta Prokuplje, Sektora za vanredne situcije i firme „Mandić Kop“, do porodice Stanić iz sela Mrljak, čije je domaćinstvo zbog velikih snežnih padavina zavejano, juče je stigla pomoć, saopštila je Opština Prokuplje.

Porodici su uručeni paketi hrane i sredstva za higijenu, ali im je dostavljeno i 40 bala sena za stoku koje je donirala firma „Mandić Kop“ angažovana za zimsko održavanje ovog dela puta.

– Obaveza je lokalne samouprave da brine o svojim građanima i da im bude oslonac. Nemoguće je boriti se sa prirodom i zadovoljiti sve potrebe građana, posebno u delu opštine koji se prostire u brtsko planinskom području ali pravovremenim i kvalitetnim angažovanjem mogu se ublažiti posledice – rekao je većnik Opštine Prokuplje Filip Jovanović.

Selo Mrljak od Prokuplja udaljeno je oko 20 kilometara, a domaćinstvo Stanića je od glavnog puta Beli Kamen – Žitni Potok oko šest kilometara. Ekipa koja je dostavljala pomoć, uz pomoć mehanizacije „Mandić Kopa“ i specijalnim vozilom Sektora za vanredne situacije stigla oko 500 metara do kuće, gde je i ostavljeno seno, a nakon toga nastavila peške probijajući se kroz sneg.

Domaćin Toma Stanić sa svojom suprugom živi i bori se sa teškim gorštačkim životom, iako su oboje davno zagazili u osmu deceniju života oni ne posustaju. U njihovim stajma i torovima nalazi se stado od desetak ovaca i koza ali i tri krave.

– Zahvaljujemo se svima na pomoći pogotovo za hranu za stoku, čije su nam se rezerve bližile kraju. Nama znači svaka vrsta podrše i brige, a Opština je pokazala i ovog puta da možemo da računama na nju u najtežim trenucuma za nas seljake – kaže domaćin Toma Stanić.

Čišćenje puteva do sela i zaseoka u ovom delu opštine nastavlja se i angažovana je sva raspoloživa mehanizacija, ističu u Opštini Prokuplje.

1 KOMENTAR

  1. A zašto pitaš? Skinuli smo gaće zapadu i Evropi. Čime smo to Ruse zadužili? I ovo što rade je previše od njih. Gde je Vučićeva muza tetka Merkel da kaže Amerima da je Evropa 9000 kilometara daleko od njih.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime