Drastično povećan broj obolelih od korona virusa u Topličkom okrugu!

0

Prema zvaničnim podacima kriznih štabova četiri opštine Topličkog okruga, od 10. aprila je broj zaraženih korona virusom gotovo učetvorostručen, jer je sa 28 ukupno obolelih, ovaj broj danas 93!

Naime, rapidno raste broj obolelih u Prokuplju u protelih sedam dana, pa je tako sa 11 tada obolelih, za nedelju dana ovaj broj u Prokuplju uvećan na 52!

Slično je i u Kuršumliji u kojoj je do 10. aprila broj obolelih bio četiri, da bi se proteklih manje od nedelju dana uvećao na 24!

Slično je i u Blacu u kome su 8. aprila samo za dve osobe potvrđeno da su pozitivne na kovid 19. Već za dva dana, ovaj broj se uvećao na 13!

I opština Žitorađa beleži prva četiri slučaja obolelih od ovog virusa.

Nije poznato zvanično koliko je testova obavljeno ukupno u sve četiri opštine, ali se radi o nekoliko stotina osoba koji su testirani na korona virus.

Zbog novonastale situacije i drastičnog rasta obolelih, formiran je i Krizni štab za Toplički i Nišavski okrug u na čijem čelu je ministar poljoprivrede Branislav Nedomivić zajedno sa eminetnim stručnjacima i predstavnicima vojske, policije i BIA.

Ovaj štab je zato i naložio da se već od sutra drastično poveća broj testiranja građana u Toplici, pa je tako zvanično potvrđeno da će u Kuršumliji biti urađeno 50 testova!

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here