Druga Konvencija lidera održivog razvoja 26. marta u Kruševcu

0

Svoje prisustvo na Drugoj Konvenciji Lidera održivog razvoja, u organ izaciji Evropskog foruma za razvoj i Ministarstva građevinarstva, saopbraćaja i infrastrukture, čiji je domaćin Kruševac, potvrdilo je 56 opština i gradova.

Konvencija se održava u četvrtak 26. marta u kruševačkom Domu sindikata. Očekuje se da pred oko 300 učesnika bude predstavljeno 150 infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora i zaštite životne sredine.

Prva konvencija u Sremskoj Mitrovici okupila je 250 učesnika iz 27 gradova i opština. Gradovi lideri održivog zazvoja sa Prve konvencije su Kula, Novi Sad, Sombor, Srbobran, Sremski Karlovci, Sremska Mitrovica, Šabac i Vrbas.

Na Drugoj konvenciji u Kruševcu govoriće 12 učesnika, medju kojima i Imre Kern, državni sekretar Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Lokalnim samoupravama, koje su ostvarile izuzetne rezultate u primeni zelene energije, energetske efikasnosti , upravljanju otpadom i vodama, Programski savet će dodeliti Povelju Lider održivog razvoja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime