Druženje policije i osnovaca u Prokuplju

0

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP-a) i Dana policije održano je takmičenje učenika prokupačkih osnovnih škola pod nazivom  „Šta znaš o saobraćaju”.

Učenici osnovnih škola „Ratko Pavlovića Ćićko”, „Nikodije Stojanović Tatko”, „Milić Rakić Mirko” i „ 9.oktobar” pokazali su dobro znanje iz saobraćajnih propisa i bezbednosti učesnika u saobraćaju, izjavili su pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave Prokuplje.

Profesor u OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” Mališa Stojanović izjavio je da u ovoj školi sa uspehom radi saobraćajna sekcija već 15 godine.

– Svake godine sa pripadnicima saobraćajne policije organizujemo mnoga predavanja i takmičenja iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa. Osnovni cilj ovih akcija jeste da se školska deca, a to se prvenstveno odnosi na đake nižih razreda, upoznaju sa opasnostima u saobraćaju i merama koje se preduzimaju u cilju bezbednosti đaka na putu od kuće do škole i oko školskih dvorišta, izjavio je Stojanović  koji se zahvalio svim pripadnicima Policijske uprave Prokuplje  na  dosadašnjoj saradnji  i druženjima sa osnovcima.

On je istakao da učenici ove sekcije svake godine učestvuju na školskim, opštinskim,okružnim i republičkim takmičenjima na kojima postižu dobre rezultate

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here