DS Prokuplje: Krivične prijave zbog kupovine fabrike “Toplica”

3

Osvrćući se na kupovinu nekadašnje fabrike Toplica, koju je opština Prokuplje kupila od privatnog lica, a za sumu od 38 miliona dinara, opštinski odbor Demokratske stranke izdaje sledeće saopštenje koje prenosimo u celosti:

Aleksandar Simonović, direktor JKP “Hameum” izjavio je da je opština Prokuplje otkupila bivšu fabriku “Toplica” da bi u tom prostoru smestili sve radnike ovog preduzeća, kojih će inače biti oko 500 po završenom spajanju svih sadašnjih javnih preduzeća u gradu. Takođe je izjavio da je procenjena vrednost lokacije 57 miliona, a kroz direktnu pogodbu u kojoj je i sam učestvovao cena je smanjena na 38 miliona.

Na sajtu SIEPE, oglašena je prodaja celokupne lokacije DSK”Toplica” za sumu od 350000 evra. Po sadašnjem kursu evra to iznosi oko 42 miliona dinara. Postavlja se pitanje zašto su predstavnici Srpske napredne stranke obmanjivali javnost iznoseći podatak o procenjenoj vrednosti lokacije na 57 miliona dinara? Da bi javnost lakše progutala plaćenih 38 miliona?

Opštinski odbor Demokratske stranke smatra da je kupovina lokacije DSK “Toplica” primer da se budžetska sredstva troše krajnje neracionalno. Da li je moguće da opština Prokuplje nema većih prioriteta kada je reč o trošenju 38 miliona dinara iz budžeta od otkupa nepokretnosti od privatnih lica?

Ko iz Srpske napredne stranke lično stoji iza ovog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava javnost Prokuplja može da pretpostavi, a da li će neko za to da odgovara, na nadležnim je organima.

Demokratska stranka je podnela prijave protiv Miroljuba Paunovića, predsednika opštine Prokuplje odgovornog za realizaciju budžeta, Aleksandra Simonovića, direktora JKP “Hameum” i ostalih koji su učestvovali u ovoj nepotrebnoj i sumnjivoj transakciji, navedeno je u saopštenju OO DS Prokuplje.

Danas je povodom ovih optužbi predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović održao konferenciju za štampu o čemu možete više pročitati OVDE

3 KOMENTARA

  1. Ovo izjava je vrhunski idiotluk. Toliko su se trudili da se to rasproda, unisti, sad se ovi nasli pametni da vrate u vlasnistvo grada, Jos izborili nizu cenu od trzisne! Koliko ste prsli, ima li granice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime