DS Prokuplje: Odustati od formiranja Javnog komunalnog preduzeća

7

OO Demokratske stranke ukazuje javnosti Prokuplja da formiranje novog javnog komunalnog preduzeća “Hameum” nosi niz nepovoljnih posledica po radnike Vodovoda, Tržnice, Čistoće, Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Stručne službe mesnih zajednica i Stočnog fonda, navode u saopštenju prokupačke demokrate.

Po novom Zakonu o radu, svim radnicima javnih preduzeća koja ulaze u najavljene statusne promene biće smanjena plata za iznos minulog rada radnika.

Još drastičnija posledica biće u slučaju proglašavanja viška zaposlenih jer će ti radnici u tom slučaju ostali bez otpremnine.

Priča koju prokupačka naprednjačka vlast plasira da će se izvršiti racionalizacija poslovanja jednostavno nije tačna.

Osim grubog ataka na stečena prava radnika druge racionalizacije praktično nema.

Zbog toga OO Demokratske stranke poziva da se odustane od formiranja jedinstvenog javnog komunalnog peduzeća, navodi se u saopštenju.

7 KOMENTARA

 1. Racionalizacija troskova je nesto sto je nezaobilazno kao mera, toga su svi svesni, ali je najbitnije da zaposljeni ostaju na poslu. Smanjen ce biti jedino broj direktora, a ne vidim sta je tu lose, vec samo pozitivno. Tako je do 2000-te i bilo, da bi stranka koja daje ova saopstenja rasturila na nekoliko manjih preduzeca na celo kojih je postavila svoje direktore sa ogromnim platama.

  • Promašena tema. Sedi 1.
   Jasno je objašnjeno u saooštenju šta će se desiti. Nema šta da se komentariše nego odustanite od glupe ideje.

   • Vasa saopstenja su samo vasa zelja. Malo pisete saopstenja a vidim, posle i komentare. Sramota je da stranka koja je svaki krediiblitet izgubila kod naroda samo sopstvenim delovanjem, daje ovakve izjave. Vasoj destruktivnosti nema kraja.

 2. Sasvim opravdano i prihvatljivo resenje za obe strane, demokrate nemaju argumenata ovde se bave minulim radom koji i nema toliki znacaj kad se sve uzme u obzir. Korisnije bi bilo da ste nesto radili kad ste imali priliku nego sto pljujete po tudjem radu…sramota!

 3. Naprotiv resenje koje se nudi je PRAVI primer racionalizacije i smanjenja troskova, formiranje jedinstvene organizecije ovih srodnih i po prirodi vec povezanih poslova je odlicno resenje, ne samo da ce se smanjiti troskovi vec ce se postici bolji efekat na efikasnosti u radu

 4. MA kako Vas nije sramota da vise izdajete samo neka saopstenja, pa unistili ste Opstinu. Nedaj boze da ste ostali jos koju godinu na vlasti Opstina bi bankrotirala.

 5. 1. Da sam na vasem mestu, ja bih se pokrio usima i ne bih glasa pustio, jer ste vi vasu strucnost i angazovanost dokazivali tokov godina dok ste bili na vlasti
  2. Svi znamo da su plate u javnom sektoru smanjene i to ne samo ovim radnicima, nego svima. To naravno vec daje rezultate, tako da se vec govori o povecanju i plata i penzija.
  3. Raspitajte se malo bolje, a ne samo da se sluzite zlonamernim kreiranjem stvari, da li je neko i da li ce neko ostati bez posla? Naravno, svi rade i sve ce nastaviti da rade.
  Tako da ovi vasi nekonstruktivni predlozi, ne sluze nikome i nicemu, osim da jos po koji put pokazete da niste u stanju nista da podrzite sto je za dobro gradjana!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime