DS Prokuplje: Zašto je Opština kupovala zgradu Doma vojske?

5

Opština Prokuplje preuzela je aprila meseca 2012. godine zgradu nekadašnjeg Doma vojske u Prokuplju. Svoje obaveze prema Ministarstvu odbrane opština Prokuplje trebala je da izmiri tokom 4 godine. Nekoliko rata je uredno plaćeno, a onda je po nečijem nalogu obustavljeno izvršavanje obaveza, navodi se u saopštenju OO DS Prokuplje.

Ako je opštini Prokuplje bio neophodan kancelarijski prostor, što su naveli kao razlog pri kupovini lokacije bivše fabrike “Toplica” od privatnog lica, zašto su odustali od izvršavanja ugovornih obaveza prema Vojsci Srbije i zašto su prestali da uplaćuju rate za kupovinu Doma vojske odrekavši se na taj način prestižnog i funkcionalnog prostora koji je mogao da bude i kancelarijski?

Ko je odgovoran za milione koji su već uplaćeni da bi se jednostrano odustalo od kupovine i ko je odgovoran za štetu i penale koje će opština morati da plaća?

Nameće se zaključak da se odluke u našoj opštini donose prevashodno na osnovu studija isplativosti, ali isključivo lične.

Demokratska stranka zahteva da se javnost obavesti o detaljima zašto se odustalo od ispunjavanja ugovornih obaveza prema Vojsci Srbije, da bi se sada pristupilo kupovini lokacije bivše fabrike “Toplica”?

OO Demokratske stranke smatra da ovim pitanjem treba da se pozabave istražni organi, te će sem obaveštavanja javnosti uputiti prijavu nadležnom tužilaštvu protiv predsednika opštine Prokuplje i drugih odgovornih lica, navedeno je u saopštenju prokupačkih demokrata.

5 KOMENTARA

  1. A da vas pitam ko je sklapao ugovor za kupovinu ovog nekad prestiznog objekta VJ koji je bio na ponos gradu sa svim drustvenim dogadjajima u njemu a narocito 22. decembra . Ovo pitam nadlezne neka gradjanima tu sam i ja,objasne zasto to zdanje propada . Imamo pravo na istinu a vas molim da objavite komentar . Ovo pita gradjanin Prokuplja

  2. Ta zgrada ne vredi ni tri puta manje nego sto je ugovorom predvidjeno. Prvo, to nikada nije trebalo da otudji vojska, ali za to je kriva tadasnja zuta republicka vlast. A drugo to nikada nije trebalo da kupi opstina koja je i danas u ogromnim dugovima zbog te iste vlasti a za toliku cenu. Taj ugovor je ponisten jer je bio izuzetno los po opstinu.

  3. Дс-овска власт приликом доношења одлуке о куповини Дома војске је изгледа узимала у обзир само локацију ,а не и колико је објекат пропао и колико мора да се уложи у њега.А Водоводу не теребају само канцеларије већ и простор за многобројне машине , багере и ровокопаче,.тако да је оптужба у најмању руку неоснована.!

  4. Problem je u tome sto je ugovor odradio neko od strucnjaka DSa iz prethodne vlasti, a s obzirom da su osetili pad ne bi me cudilo da se neko od njih debelo ugradio u citav posao, ova zgrada je duplo skuplja nego preduzece Toplica u kompletu!!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime