DS traži smenu ministra odbrane Bratislava Gašića

0

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je danas u Kruševcu da ta partija traži odgovornost svih učesnika u aferi srpski Votergejt, na koju je ukazao ombudsman Saša Janković, a odnosi se na prisluškivanje opozicionih lidera, stranačkih i sindikalnih aktivista i pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija.

– Saznanja koja je ombudsman izneo u javnost duboko su zabrinjavajuća i zbog takvih stvari u demokratskim državama predsednici podnose ostavke, kazao je Pajtić i podsetio da je to svojevremeno uradio predsednik SAD Ričard Nikson.

Pajtić je naglasio da Demokratska stranka ne očekuje da se ta vrsta standarda primeni u Srbiji, ali očekuje smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora Vojnobezbednosne agencije.

Lider DS je poručio da vojne službe ne smeju da slušaju političke aktiviste, sindikalne lidere ili sudije, te da je u tom smislu osnovni preduslov da Srbija ikada postane demokratska država da se utvrdi odgovornost za ovaj skandal nezapamćen u savremenoj evropskoj istoriji.

– Kada ombudsman iznese ovakva saznanja, to je znak da je u ovoj zemlji demokratija suspendovana, da bezbednosne agencije nisu ni pod kakvom kontrolom i da je njihovo ponašanje netransparentno i protivzakonito- naglasio je Pajtić.

Dotakli dno u Kruševcu

– Za vreme vlasti SNS Kruševac je došao do poražavajuće statistike da je gotovo 39 odsto gradjana nezaposleno, to je dramatično, to je podatak koji govori da smo u Kruševcu dotakli socijalno i ekonomsko dno i ponajbolje o sposobnosti, odnosno nesposobnosti predstavnika SNS, kazao je predsednik DS, Bojan Pajtić novinarima u Kruševcu.

Dodao je da se naprednjaci otimaju za vlast na svim nivoima, ali da nemaju ni znanja ni sposobnosti da tu vlast realizuju na valjan način.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime