Duh Mike Antića posetio Prokupčane

0

Postoji jedan neverovatan gad koji se zove Miroslav Antić – ovim stihovima počeo je književni matine studenata Filozofskog fakulteta, koji je oduševio prokupačke srednjoškolce u Narodnom muzeju Toplice.

Da je delo Miroslava Antića inspirativno i trajno, pokazala je inicijativa studenata srbistike Filozofskog fakulteta u Nišu da obeleže 84. godišnjicu od rođenja ovog pesnika za mlade i odrasle.

– Posle naše male premijere na fakultetu, došli smo u Prokuplje na poziv Narodne biblioteke Rade Drainac“, a zapravo nameravamo da posetimo rodne gradove svakog od nas. Želimo da podelimo sa svima koje poznajemo Mikinu magiju, kaže Prokupčanka Valentina Baktijarević, studentkinja srbistike.

 „Da li sam svuda gde su mi tragovi” sa Antićem se pitaju Teodora Bojović, Valentina Baktijarević, Miloš Unić, Aleksandar Stevanović, Anđelka Orović i Miomir Radosavljević. Ovom divnom poetskom ansamblu danas se pridružila i Mila Saitović, koja je čarobno otpevala „Kuću za ptice“.

Poezijom, muzikom i glumom ovi mladi entuzijasti su pokušali, a očigledno i uspeli, da savremenom gledaocu i slušaocu bar na sat vremena približe neverovatno bogatstvo Antićevog duha.

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime