Duhovni razgovori: Stvaranje sveta

0

Večeras je održano drugo u nizu predavanja pod nazivom Duhovni razgovori, koje organizuje Narodni muzej Toplice i Crkva Svetog Prokopija.

Tema predavanja bila je „Stvaranje sveta ili teorija evolucije“, a predavač starešina prokupačkog hrama protonamesnik Nikola Ilić.

– Ovo predavanje nastavlja se na prethodno i dolazi kao pokušaj odgovora na veliko pitanje porekla života na Zemlji. Misliti i govoriti o ovoj temi shvatio sam kao obavezu pre svega zbog naše omladine, ali i zbog duše svakog čoveka koji želi da proširi svoje znanje. Večeras ću iznositi naučne dokaze koji pobijaju Darvinovu teoriju evolucije. To su naučne činjenice do kojih sam došao u toku dugačkog istraživanja. Odgovorno tvrdim da se Darvinova teorija evolucije ne temelji ni na jednom neoborivom naučnom dokazu. To ne tvrdim samo ja, već i nauka, rekao je starešina prokupačke crkve Nikola Ilić.

On je govorio o stvaranju sveta, neba i zemlje, mora i svega što je u njima, i na kraju o stvaranju čoveka, kao krune Božjeg stvaranja.

Veliki broj Prokupčana okupio se u Narodnom muzeju da čuje predavanje, a kako je najavljeno, na sledećim predavanjima biće i gostujućih predavača, eminentnih profesora teologije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime