Đunis i Mojsinje pred novim poplavnim talasom?!

0

Lokalna samouprava Kruševca i okruženja upozorila je stanovništvo da se očekuje novi poplavni talas Južne Morave, a Štab za vanredne situacije Kruševca ocenjuje da je najkritičnija situacija u Đunisu, gde dežurne službe danonoćno dežuraju i na licu mesta pružaju svu neophodnu pomoć stanovništvu.

Od poslednjeg poplavnog talasa u Đunisu, u kome je protekle nedelje bilo poplavljeno 25 domaćistava, sedam pordodica još se nije vratilo u svoje domove, a to će verovatno potrajati ne samo dok se završe sanitetske akcije čišćenja poplavljenih domaćinstava i dvorišta, već i dok ne prođe novi poplavni talas koji , kako je upozoreno, nailazi iz Južne Morave.

Voda u naseljenom mestu Đunis nije za piće i pripremanje hrane, pa se stanovništvo snabdeva iz cisterni, koje sa teškom mukom doprema JKP,, Vodovod Kruševac,,.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nesatorović apelovao je na sve građane da ponovo očiste sve kanale, vodopropuste i potoke, kako bi blagovremeno i preventivno bili spremnni za nove padavine koje se najavljuju.

Kiša je u Kruševcu počela da pada u nedelju oko podne. Zapadna Morava, koja prolazi pored Kruševca za sada ne preti ozbiljnijim poplavama.

Ni reka Rasina, u koju se povremeno ispušta voda iz jezera Ćelije, ne preti da nanese veće nevolje ovdašnjem stanovništvu.

Južna Morava, pak, koja prolazi pored Đunisa i Mojsinja, na desetak kilometara od Kruševca, ozbiljno preti da će stanovništvu u priobalju rečnog korita ponovo naneti probleme. Zato su i sve nadležne službe Kruševca i okruženja u pripravnosti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime