Dušan Koprivica kao kuršumlijski Vuk Karadžić

1

Verovatno jedan od najpopularnijih mlađih Kuršumličana je frontmen benda “Čače i Đavo”, Dušan Koprivica (27), koji je inače profesor istorije, ali mnogo poznatiji po bendu koji je za samo dve godine na youtube kanalu zabeležio preko 12 miliona pregleda pesama koje uglavnom parodijski govore o kuršumlijskom kraju.

– Iako sam još kao srednjoškolac pisao pesme i slušao rep muziku, u muzički svet krećem zajedno sa Đoletom pesmom “Na putu za Lukovo” koja je za samo nekoliko dana postala pravi hit. Nakon toga objavljujemo još niz pesama koje se mogu svrstati u tzv etno rep, objašnjava početke Koprivica dok sedimo u bašti kafića “Kod Cara” u kome je u subotu radio kao di džej.

Inače, bend “Čače i Đavo” do sada je snimio petnaestak numera koje oslikavaju ovdašnje naravi, događaje kroz autentični dijalekt i lokalizme koje na ovaj način, kroz muziku čuva od zaborava pa je to i razlog što kaže u šali da je on na neki način kuršumlijski Vuk Kradžić.

Kolika je moć interneta i popularnosti, Dušan objašnjava što ga ne retko sreću u svim gradovima i traže da se slikaju sa njim, a kad zatraže autogram, objašnjava da mu bude neprijatno jer muziku smatra samo lepim hobijem.

– Kada me sretnu i počnu da zagledaju, odmah kažem, pre nego što me pitaju: “taj sam”! Nisam ja navikao na slikanje, autograme. Za to je drugi član benda, Đole zadužen. Mada, malo mi je krivo jer obožavateljke njega primećuju, a za mene verovatno misle da sam žgoljav kao u spotovima pa i ne obraćaju pažnju, kaže uz osmeh Dušan.

Obajašnjava nam da inspiraciju za pesme dobija na osnovu istinitih događaja, proživljenih i onih za koje je saznao da su se odigrali. Često i zapisuje nove-stare reči koje čuje i koje i daju na autontičnosti pesmama koje odišu kuršumlijskim specifičnim dijalektom i humorom.

Često kažu da bend “Čače i Đavo” podseća na nekadašnje “Rokere sa Moravu” pa ih krste i kao “Repere sa Toplicu”.

Uskoro priprema novu muzičku numeru koja će se već početkom jula pojaviti na internetu pod nazivom “Beton liga” o lokalnom fudbalu i navijačima, a spot bi trebao da bude snimljen u Kuršumliji, na kosaničkom fudbalskom igralištu.

Pogledajte kako u najavi zvuči novi, potencijalni hit OVDE

Koprivica istovremeno kaže da planiraju nastupe u Blacu i Prakuplju tokom jula meseca.

A kako ovaj bend zvuči uživo možete pogledati na sledećim video snimcima OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime