Dve devojčice poginule od udara groma u Aleksandrovcu

1

Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (13) stradale su od udara groma u Aleksandrovcu Župskom. Anđela je poginula na licu mesta, a njena dve godine mlađa drugarica Ivana Ivanović podlegla je u Kruševačkoj bolnici na Intenzivnoj nezi Internog odeljenja, gde su lekari oko dva sata pokušavali da je reanimiraju.

U hodniku Interne klinike jecaji i tuga. Otac male Ivane kao skamenjen ne pomera se više od dva sata. Oko njega njegovi najbliži. Svi plaču.

– Što mene grom ne pogodi, nego moje zlato. Meni života više nema, jeca deda Zoran Ivanović.

– Ja sam Ivanu jutros povezao kolima kod Anđele. Molila me je da ode i poseti drugaricu, sa kojom je zajedno došla iz Švajcarske. Obe su sa majkama u Švajcarskoj, zajedno su tamo išle u školu. Došle su da nas obiđu i eto, poginuše obe. Kuku meni, ne znam šta ću, da skočim u Moravu, jedva izgovara reči neutešni deda Zoran.

Prema njegovom saznanju, devojčice su stradale u naselju Rasadnik, u blizini Veterinarske stanice, gde su se u vreme jakog nevremena sklonile pod drvo.

Verovatno je jednoj od njih bio uključen mobilni telefon. Grom je udario u drvo i dve devojčice razbacao u stranu.

Anđela je poginula na licu mesta. Njena drugarica Ivana je prebačena na Intentivnu negu Internog odeljenja Opšte bolnice u Kruševcu, ali joj lekari nisu mogli pomoći, ona je nakon tri sata u komi podlegla povredama.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime