“Evropski put”- Basta: Pozivam Vladu da uvede sankcije Rusiji jer će tako u pregovorima Kurtiju Kurtiju biti oduzet jedini argument da je Srbija “ruski proksi”

0

Pokret “Evropski put- Basta” danas je ponovo pozvao Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu, i da time poboljša položaj Beograda po pitanju Kosova.

Predsednik tog pokreta Rade Basta je u saopštenju zatražio da se “hitno uvedu sankcije Rusiji” jer će, kako je naveo, tako biti izbijen jedini argument u pregovorima sa Kosovom da je Srbija “ruski proksi”.

Naveo je da “prištinsko rukovodstvo maksimalno koristi prostor za manipulaciju” koji im je, kako je ocenio, pružila Srbija odbijanjem da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

“Naši zapadni partneri, pre svega SAD i EU, čijem članstvu težimo, jasno su stavili do znanja da je potrebno da se distanciramo od Rusije”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, “jasno su stavili do znanja” i da je potrebno da Beograd uvede sankcije Rusiji kako bi građani Srbije osetili boljitak i kako bi imali više razumevanja za poziciju Beogradu u pregovorima sa Kosovom.

“I sada, dok mi ne znamo na koju ćemo stranu, (predsednik Vlade Kosova Aljbin) Kurti koristi priliku i u razgovorima sa brojnim diplomatama objašnjava kako je Srbija predstavnik Rusije na Balkanu i da podriva miru procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine”, kazao je on.

Prema Bastinim rečima, zvanični Beograd time radi protiv sebe. “Time što dajemo Kurtiju prostor za manipulaciju, nesumnjivo radimo protiv sebe i zato još jednom pozivam Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji i ubrza naš evropski put”, poručio je Basta.

 

(Izvor: Beta)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime