Fantastična četvorka: Rad sa decom nas inspiriše!

0

Kada se slože energija, kreativne ideje, stručnost i dečja mašta – nastaju kreativne radionice u Art pabu „Black Fox“. Marija, Jelena, Ivana i Anđela pokrenule su seriju kreativnih radionica za decu u Prokuplju.

Ova jesen inspirisala je četiri devojke da naprave radionicu pravljenja činija od opalog lišća. Spontano, uz drugarske osmehe i dečju maštovitost Jelena Mitić, Marija Okičić, Ivana Ivković i Anđela  Ilić pokrenule su, kako kažu, kreativno druženje, a pored činija kao krajnjeg rezultata, javila se i zamisao da se druženje ne prekida. Tako će u narednom periodu u „Black foxu“ biti organizovane kreativne radionice na temu Noći veštica, „Uradi sam“, muzička i novogodišnja radionica i slično.

– Ova naša prva zajednička radionica je pokazala da smo se uklopili, kako mi odrasli tako i deca među sobom. To je pokazatelj da zajedno možemo samo da nastavimo što bolje. U ovoj radionici su sama deca izrazila posebnu želju za muzičkom radionicom, koju ćemo realizovati u sklopu svakog našeg okupljanja. Najbitnije je da deca odlično reaguju, samim tim su i njihovi roditelji zadovoljni, kaže Marija Okičić.

U radionice su uključena i deca sa posebnim potrebama, učenici OŠ „Sveti Sava“, koji su se prema rečima defektologa Ivane Ivković, uklopili bez problema.

– Želela sam da ih animiram u jednoj ovakvoj akciji, ali se ispostavilo da njima kolektivan rad i uključivanje u kreativan rad mnogo znači. Deca su se dobro uklopila i sigurno je da će nastaviti sa radionicama, rekla je Ivana.

Pored zvaničnih kvalifikacija i iskustva u radu sa decom, ove četiri energične devojke mogu se pohvaliti i ulogama koje im posebno pomažu u realizaciji radionica – ulogama majke i tetke. Kako kažu, ovo iskustvo boji svaku njihovu ideju u originalno i nežno i podeseća ih da nema inspirativnijeg rada od rada sa decom.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here